Decernarea de către Decanul Baroului București către colegul nostru, Mihnea Orjan, a Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, în contextul celei de-a 193-a aniversări a Baroului București

Decernarea de către Decanul Baroului București către colegul nostru, Mihnea Orjan, a Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, în contextul celei de-a 193-a aniversări a Baroului București

Duminică, 22 septembrie 2024, Baroul București a aniversat 193 de ani de existență, momentul fiind marcat într-un cadru festiv în care s-au succedat trei principale momente: masa rotundă cu tema „Actualitate și Perspective în Profesia De Avocat. Inteligența artificială – o provocare?”, recepția și decernarea Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”.

Ultimul moment, decernarea Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, premiu instituit de către Decanul Baroului București prin Decizia nr. 33/06.03.2024, a avut o semnificație deosebită pentru Leroy și Asociații și pentru colegul nostru, domnul avocat doctorand Mihnea-Tudor Orjan (Asociat), laureatul din acest an.

Prin decernarea acestui prestigios premiu de către domnul decan al Baroului București, avocat lector universitar doctor Aurel Ciobanu, domnului avocat Orjan i-au fost recunoscute eforturile constante de susținere a drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale corpului profesional al avocaților, această cauză fiind pentru domnul Orjan o veritabilă misiune asumată la nivel personal. Dintre meritele acestuia al căror martor a fost întreg colectivul Leroy și Asociații, amintim eforturile sale pentru îmbunătățirea normelor procedurale ce reglementează cheltuielile de judecată, redactarea unor puncte de vedere (Amicus Curiae) pe care Baroul București le-a transmis Curții Constituționale a României în diverse cauze care priveau normele incidente activității profesionale a avocaților, respectiv oferirea către Decanul Baroului București a unor puncte de vedere privind apărarea secretului profesional al avocaților în contextul aplicării legislației naționale privind prevenirea spălării banilor și a finanțării terorismului.

Cuprins de o vizibilă emoție, colegul nostru a afirmat următoarele: „Mă onorează profund primirea acestui premiu ce reflectă încununarea nu numai a unor eforturi punctuale, cuantificabile, ci, vreau să cred, a unui mod de a profesa și chiar de a trăi construit în jurul unor solide repere solide precum abnegația, implicarea voluntară în problemele comunității și capacitatea de a privi dincolo de interesul personal, loialitatea față de corpul profesional din care facem parte și apărarea misiunii acestuia, dar și curajul de a folosi în situații dintre cele mai complexe instrumentele profesiei noastre: cunoașterea legii și a fenomenelor sociale, raționamentul logic, retorica și spiritul persuasiv. Le mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată, domnului decan, domnilor consilieri din Consiliul Baroului București, tuturor confraților avocați, familiei mele și profesorilor mei. Este minunat a avea șansa ca pe parcursul profesional să poți fi avocatul care îi apără pe ceilalți avocați.

Leroy și Asociații își exprimă admirația față de eforturile susținute ale domnului Orjan, recunoscând în persoana acestuia un coleg de încredere, dedicat muncii sale, atât la nivel profesional, cât și academic, tenace și capabil de a privi în profunzime și dintr-o perspectivă multidisciplinară atât situațiile juridice pe care acesta le gestionează zi de zi, cât și problematica socială și etică din spatele fiecăreia dintre aceste situații.

Adresăm mulțumiri conducerii Baroului București pentru șansa acordată colegului nostru și ne exprimăm întreaga susținere față de activitatea Baroului București, transmițând urări cordiale tuturor avocaților care fac parte din acesta în prezentul moment aniversar.